Лист до Української Всесвітньої Координаційної Ради

Поділитися:

Голові Української Всесвітньої

Координаційної Ради

Ратушному М.Я.

 

Шановний Михайле Ярославовичу!

 

Фахівці Національного інституту стратегічних досліджень свідомі того беззаперечного факту, що вагома роль у справі національного державотворення належить саме українцям діаспори, які доклали чимало зусиль, енергії та праці задля відновлення незалежності України.

 

В означеному контексті є особливо прикрим, що на сайті Інституту було розміщено аналітичний матеріал, в якому допущені некоректні оцінки діяльності Світового Конгресу Українців – засновника та постійно діючого члена УВКР.

 

НІСД впродовж двадцяти років плідно працює над інтелектуальним забезпеченням розвитку суверенної Української держави, захисту її національних інтересів, пошуку шляхів консолідації української нації, зокрема, здійснюючи історичний, політологічний та юридичний аналіз різних періодів національно-визвольних рухів Українського народу. Зокрема, про таку науково-аналітичну діяльність Інституту свідчить одне з останніх фундаментальних книжкових видань НІСД, створене у співпраці з Дослідним інститутом модерної української історії в США (Філадельфія) “Український парламентаризм на еміграції. Державний центр УНР: документи і матеріали. 1920-1992”. – К., 2012.

 

Запрошуємо Українську Всесвітню Координаційну Раду до співпраці.

 

 

З повагою

 

Директор                                                          Андрій Єрмолаєв