Зустріч Директора НІСД з Державним секретарем МЗС Словацької Республіки

Поділитися:

25-07-1225 липня 2012 р. в Міністерстві закордонних справ СР відбулася зустріч Директора Національного інституту стратегічних досліджень України (НІСДУ) А.В.Єрмолаєва з Державним секретарем МЗС Словацької Республіки П.Буріаном.

 

Предметом обговорення сторін були як загальні питання підтримки словацькою стороною європейської інтеграції України, так і конкретні проекти, у рамках яких здійснюється співробітництво двох держав у рамках реалізації євроінтеграційних амбіцій України. Зокрема, переважною частиною дискусія співрозмовників точилася навколо проекту „Національний конвент щодо Європейського Союзу в Україні”, саме з метою участі у підсумковому пленарному засіданні якого і було організовано робочий візит в Україну 11-12 липня 2012 р. Державного секретаря МЗС СР П.Буріана. Зважаючи на те, що головним реалізатором проекту від Словаччини виступала провідна словацька неурядова організація у сфері зовнішніх зносин – Словацька асоціація зовнішньої політики –Директора НІСДУ А.В.Єрмолаєва під час його зустрічі з Держсекретарем МЗС СР П.Буріаном супроводжував керівник Дослідницького центру Словацької асоціації зовнішньої політики О.Дулеба.

 

У ході зустрічі Директор НІСДУ А.В.Єрмолаєв висловив вдячність словацькій стороні за її (в особі зовнішньополітичного відомства Словаччини) активну підтримку в реалізації проекту „Національний конвент щодо Європейського Союзу в Україні”.

 

Іншими темами бесіди А.В.Єрмолаєва та П.Буріана (за участі О.Дулеби) були перспективи поглиблення українсько-словацької співпраці у сферах освіти, науки, досліджень та культури – з наголосом на такі можливі форми, як обміни студентами та викладачами, наукові стажування, спільні дослідження наукових інституцій тощо.

На завершення зустрічі Державний секретар МЗС СР П.Буріан висловив впевненість, що Україна та Словаччина використають потенціал, який їм надає положення сусідніх країн, на активізацію взаємовідносин на рівні суб’єктів місцевого самоврядування, неурядових організацій, представників громадянського суспільства тощо.

 

Джерело: http://www.mfa.gov.ua/slovakia/ua/news/detail/85339.htm