«Підсумки Всесвітнього економічного форуму у Давосі (2019): висновки для України». Аналітична записка

Поділитися:

Резюме

 

В аналітичній записці проаналізовані основні виступи, звіти, прогнози та інші матеріали, представлені на Всесвітньому економічному форумі, який  проходив у Давосі 22-25 січня 2019 р. Досліджені переваги, а також основні проблеми і ризики, які створюють Четверта індустріальна революція і глобалізація для світу і окремих країн, зокрема, у сфері застосування нових цифрових, біологічних та інших технологій та їх впливу на довкілля, здоров‘я людей, стан економіки тощо. Проаналізовані основні глобальні і регіональні ризики, а також прогнози МВФ та інших аналітичних центрів щодо тенденцій розвитку світової економіки у 2019 р.

 

Досліджені пропозиції провідних світових експертів і лідерів низки держав щодо заходів, які слід вжити на глобальному і національному рівнях для зниження негативного впливу визначених ризиків і тенденцій, адаптації національних ринків до вимог нової інноваційної економіки, забезпечення соціальної інклюзивності та економічної стійкості, недопущення посилення нерівності та погіршення довкілля тощо.

 

На підставі проведеного аналізу, з урахуванням особливостей формування і розвитку глобальних ризиків, а також специфічних для України загроз розроблено прогноз щодо тенденцій та ризиків для зовнішньоекономічної діяльності України у 2019 р., а також відповідні рекомендації для органів державної влади України.