Анонс! 5 грудня 2019 року в НІСД відбудеться круглий стіл на тему «Паспорт безпеки України 2019: національний та регіональний виміри»

Поділитися:

5 грудня 2019 року з 11:00 до 13:00 у залі засідань Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД) відбудеться круглий стіл на тему «Паспорт безпеки України 2019: національний та регіональний виміри».

Захід проводиться в рамках проєкту «Паспорт безпеки України 2019», що реалізується з 2017 року громадською організацією «Центр міжнародної безпеки» та Національним інститутом стратегічних досліджень у співпраці з Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб і Укртелерадіопресінститутом за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. Метою проєкту є вивчення безпекової ситуації в різних регіонах України, створення на основі отриманої інформації карти ризиків для кожного з них та напрацювання рекомендацій щодо адекватної відповіді на актуальні загрози.

Під час заходу будуть презентовані результати польового дослідження, проведеного експертами НІСД та ЦМБ з червня до жовтня 2019 року в Миколаївській, Волинській, Сумській, Чернівецькій, Донецькій і Луганській областях. Крім того, буде презентована система індикаторів, розроблена авторами проєкту, що визначає комплексний стан безпеки у відповідних регіонах України.

Для обговорення пропонуються наступні питання:

  • оцінка безпекового середовища на регіональному рівні;
  • рівень конфліктного потенціалу та суспільної напруги;
  • характеристика суспільно-політичної, соціальної й економічної ситуації в державі та її окремих областях;
  • рівень довіри населення до органів державної влади та правоохоронних структур;
  • оцінка інформаційних впливів на суспільство в Україні;
  • рівень підтримки ідеї вступу України в НАТО в різних регіонах.

Захід відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Пирогова, 7А, зала засідань Інституту (ІІІ поверх). Реєстрація учасників: з 10:30 до 11:00.

До участі в заході запрошені представники, центральних органів виконавчої влади, НІСД, правоохоронних структур, Представництва НАТО в Україні, громадських об’єднань.

У результаті роботи круглого столу будуть розроблені та обговорені практичні рекомендації щодо протидії безпековим загрозам та підвищення захищеності відповідних регіонів України.