Відбулася зустріч директора НІСД В. Горбуліна з представниками німецького та французького зовнішньополітичних відомств

Поділитися:

15 квітня 2016 р. директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін провів зустріч з керівником Робочого штабу з питань України в Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини Йоганнесом Реґенбрехтом та заступником директора з питань Східної Європи міністерства закордонних справ та міжнародного розвитку Французької Республіки Рафаелем де Лагардом.

 

У ході зустрічі сторони особливу увагу приділили питанням забезпечення безпеки на європейському континенті через призму подій в Україні, зокрема перебігу Мінського процесу та виконання Мінських домовленостей. Представники зовнішньополітичних відомств двох найвпливовіших держав Європи акцентували увагу на розвитку ситуації в рамках Мінського процесу, наголошуючи на важливості синхронізації виконання політичної частини Мінських угод із забезпеченням безпеки на Сході України.

 

Торкаючись питання євроінтеграційних прагнень України, Йоганнес Реґенбрехт запевнив, що ЄС нині реально підтримує Україну в її бажанні до реформ як у внутрішній, так і в зовнішній політиці, проте тут важливим чинником є час. За його словами, потрібно прискорити реформування країни, впроваджувати європейські підходи і стандарти, водночас усуваючи перешкоди, які гальмують розвиток держави.

 

Володимир Горбулін висловив вдячність співрозмовникам за підтримку євроінтеграційних кроків України та глибоке розуміння й оцінку внутрішньої ситуації в державі. Торкаючись теми перебігу Мінського процесу, він наголосив на тому, що Україна готова до виконання своєї частини зобов’язань, але досягнення стабільності не повинно відбуватися виключно у форматі, який фактично нав’язується Російською Федерацією. Директор Інституту також звернув увагу, що при вирішенні питань майбутнього статусу нині окупованих окремих районів Донецької та Луганської областей потрібно прораховувати наслідки таких рішень.