1-е засідання РГ з розробки проекту Закону України "Про регулювання лобістської діяльності та громадського представництва (адвокасі) в Україні"

Поділитися:

Uchast6 березня 2013 р. у конференц-залі НІСД відбулося перше засідання Робочої групи з розробки проекту Закону України «Про регулювання лобістської діяльності та громадського представництва (адвокасі) в Україні» (надалі Законопроект), створеної Національним інститутом стратегічних досліджень та Інститутом професійного лобіювання та адвокасі. До складу Робочої групи увійшли представники органів державної влади України, інститутів громадянського суспільства, суб’єктів господарювання, а також програм міжнародної технічної допомоги.

 

На засіданні було обговорено історію розробки урядового проекту Закону України «Про вплив громадськості на прийняття нормативно-правових актів «Про лобіювання», досвід конституційно-правового регулювання лобіювання та інших форм впливу громадськості у період 2010–2013 рр., а також європейські підходи до регулювання лобіювання.

 

На засіданні, зокрема, виступили Я.А.Жаліло, перший заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень, Д.С.Базілевич, директор Інституту професійного лобіювання та адвокасі, В.Л.Федоренко, заступник начальника навчально-наукового інституту заочного та дистанційного навчання, декан юридичного факультету, В.Ф.Нестерович, доцент кафедри конституційного та адміністративного права Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О.Дідоренка, В.П.Бігдай, старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

 

Учасники засідання визначили план заходів Робочої групи та організаційні питання, пов’язані з її подальшою роботою над законопроектом.

 

UchastUchast