Анонс! 10-12 грудня 2020 року відбудеться міжсекторальний форум «Cоціальні виміри міграції: виклики, права, надії»

Поділитися:

Запрошуємо вас на Міжсекторальний форум «Cоціальні виміри міграції: виклики, права, надії», що проводиться Національним інститутом стратегічних досліджень спільно з Агенцією «Дамо раду», аналітичним центром Сedos та Європейським університетом Віадріна у Франкфурті-на-Одері.

Форум триватиме з 10 по 12 грудня у форматі міждисциплінарного обміну знаннями та досвідом, а отже, він відкритий для всіх охочих – дослідників, представників громадянського суспільства, державних інституцій, працівників культури, медіа та суб’єктів політики.

10 грудня. Транснаціональні права мігрантів і мігранток

У перший день Форуму пройде конференція, присвячена соціальному захисту мігрантів, зокрема їхнім правам на пенсійне та соціальне забезпечення, а також проблемам, які виникають у реалізації цих прав, та можливим шляхам їх вирішення.

Увечері ви можете долучитися до інтерактивного онлайн-нетворкінгу та зустрітися з представниками академічних кіл, суб’єктів політики, громадянського суспільства та культури у більш неформальній атмосфері.

11 грудня. Міграція: низова перспектива

У другий день Форуму ми поговоримо про те, з якими викликами стикаються низові ініціативи й організації громадянського суспільства, що працюють з питаннями, пов’язаними з міграцією. Яку роль відіграє незалежне документальне кіно у висвітленні цих питань? Про це будемо говорити протягом другої частини денної програми.

12 грудня. Перетинаючи кордони: трудова і студентська міграція

У завершальний день Форуму ми переосмислимо те, як у публічному дискурсі говорять про трудову і студентську міграцію. Також у суботу в учасників форуму буде можливість зустрітися онлайн у форматі «відкритого простору». Цей формат дозволить усім учасникам відверто ділитися своїм досвідом і ноу-хау під час пошуку конструктивних рішень актуалізованих під час обговорення проблем.

Усі події форуму відбуватимуться в онлайн-форматі.

Форум проходить у рамках проєкту «Ukraine Calling. Cross-Sectoral Capacity Building». Проєкт покликаний сприяти розвитку потенціалу організацій з України, Франції, Польщі та Німеччини, які працюють у сфері міграції (у 2020 році) та місцевого розвитку (у 2021 році), а також розвивати міжгалузеві компетенції та розбудовувати транснаціональний діалог. Проєкт реалізується Європейським університетом Віадріна у Франкфурті-на-Одері у тісній кооперації з аналітичним центром Cedos, Національним університетом «Києво-Могилянська академія», університетом ім. Адама Міцкевича у Познані, Центром Марка Блока (Німеччина) та Національною Молодіжною Радою України за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Форум відбувається за фінансової підтримки італійської організації «Патронато АКЛІ» та Міністерства закордонних справ Німеччини.

Форма для реєстрації: https://bit.ly/3nYCbrY

Контакти

  • Власенко Роман, головний консультант відділу соціальної стратегії Центру економічних і соціальних досліджень НІСД, [email protected], +380679431068
     
  • Юлія Кабанець, комунікаційна менеджерка Cedos, [email protected], +380506895003

 

Фото: socialplatform.org