Анонс! 11 березня 2021 року відбудеться круглий стіл «Застосування полімерних композитів для підвищення економічної ефективності транспортних засобів як елемент технологічного прориву України»

Поділитися:

11 березня 2021 року з 11.00 до 14.00 відбудеться круглий стіл «Застосування полімерних композитів для підвищення економічної ефективності транспортних засобів як елемент технологічного прориву України» у змішаному режимі, який передбачає присутність основних учасників та модерування заходу з конференц-зали Херсонської державної морської академії, з забезпеченням онлайн-реєстрації та проведення ZOOM-конференції.

Організатори: Сектор досліджень Таврійського регіону та Криму в м.Херсоні НІСД, Херсонська державна морська академія.

Мета круглого столу: обговорення методів підвищення економічної ефективності транспортних засобів шляхом застосування полімерних композитів, створення винахідницьких сценаріїв його поширення, експериментального відпрацювання закладених в них продуктивних можливостей.

Завдання круглого столу: на прикладі практики підвищення економічної ефективності транспортних засобів шляхом застосування полімерних композитів розробити рекомендації щодо сприяння впровадженню інноваційних технологій, ефективної взаємодії центральної та регіональної влади, науки та бізнесу.

За результатами круглого столу передбачається підготовка аналітичних матеріалів та пропозицій для Президента України, Кабінету Міністрів України, розміщення матеріалів у ЗМІ, на сайтах НІСД та Херсонської державної морської академії.

Передбачаються виступи представників НІСД, Херсонської обласної державної адміністрації, керівництва Херсонської державної морської академії, Наукового парку Херсонської державної морської академії, науковців регіональних ЗВО, Херсонської торгово-промислової палати, промислових підприємств та бізнес-кіл.

Питання до обговорення:

  • Впровадження новітніх технологій і формування ядра нового технологічного укладу — шлях до структурної перебудови економіки та забезпечення економічної стійкості України.
  • Досвід функціонування наукового парку Херсонської державної морської академії «Інновації морської індустрії» у впровадженні передових наукових технологій. Проблеми/перешкоди, з якими наразі стикаються розробники при впровадженні своїх результатів.
  • Полімерна школа Херсонської державної морської академії «Матеріалознавство, експлуатація та ремонт засобів транспорту»: ідеї, задачі, суть розроблених інновацій та перспективи їх застосування в українській економіці. Їх вплив на вирішення системних завдань економічного розвитку.
  • Захисні полімерні нанокомпозитні антикорозійні покриття, технологічні основи їх формування;
  • Полімерні композитні матеріали у суднобудуванні.
  • Зацікавленість промислових підприємств регіону у проривних технологіях. Які заходи державної політики необхідно запровадити на державному рівні для сприяння впровадженню інновацій.
  • Роль регіональної спільноти (органів місцевого самоврядування, регіональних органів влади, науки і освіти, місцевого бізнесу, громадських організацій тощо) для створення сприятливої інноваційної екосистеми в регіоні та розвитку міжрегіональної співпраці у цій сфері.


Акредитація ЗМІ[email protected]
Контакти для отримання додаткової інформації – головна консультантка сектору досліджень Таврійського регіону та Криму в м.Херсоні НІСД Тамара Алексенко, тел. +380501689260, +380675517964

Фото: freepik.com