Анонс! 29 вересня 2020 року НІСД проведе фахову дискусію та презентує наукову доповідь «Децентралізація і формування політики регіонального розвитку в Україні»

Поділитися:

29 вересня 2020 року НІСД проведе фахову дискусію та презентує наукову доповідь «Децентралізація і формування політики регіонального розвитку в Україні»

У доповіді проаналізовано перебіг децентралізації в Україні та сформовано дорожню карту завершення поточного етапу реформи. Розглянувши актуальні питання перебудови територіальної організації влади та місцевого самоврядування, автори констатують, що зміцнення матеріальної й фінансової основи міст, селищ і сіл та надання їм більшого обсягу прав у розпорядженні ресурсами створили на місцевому рівні осередки активізації господарської діяльності і сформували умови для розкриття внутрішнього потенціалу громад. Водночас повноцінне його використання неможливе без оновлення кадрового складу органів місцевого самоврядування. Підсумки виборів 25 жовтня продемонструють, чи посиляться позитивні ефекти децентралізації за рахунок отримання громадами ефективних керівників.

У доповіді надано рекомендації щодо перетворення децентралізації на стимул до формування ефективної політики регіонального розвитку, яка має повністю замінити собою застарілу модель ієрархічної регіональної політики. Розглянуто імплементацію Цілей сталого розвитку як засіб консолідації територіального та регіонального розвитку.

З науковою доповіддю можна ознайомитися на сайті НІСД у розділі «Публікації» – «Аналітичні доповіді»

Автори дають відповіді на питання:

  • Що є успіхами і що варто вважати прорахунками реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні?

  • Як вплинула реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади на соціально-економічний розвиток громад і регіонів?

  • Як позначиться новий адміністративно-територіальний устрій на перерозподілі повноважень і ресурсів між владою і місцевим самоврядуванням?

  • Ключові виклики, що постануть перед новообраними органами місцевого самоврядування

  • Чи вдалося зробити усе, заплановане до місцевих виборів-2020?

  • Чи є перспективи впровадження європейських підходів та принципів реалізації регіональної політики в реаліях України?

  • Як врахувати Цілі сталого розвитку для місцевого та регіонального розвитку?

До участі у заході запрошені провідні науковці та експерти з питань регіонального розвитку в Україні, представники обласних державних адміністрацій, місцевих рад, громадських організацій.

Захід відбудеться в режимі онлайн з 11:00 до 13:00, 29.09.2020.

В день проведення заходу реєстрація учасників відбудеться з 10:30 до 11:00 за попередньо надісланим посиланням.

Для отримання ZOOM-ідентифікатора онлайн-конференції необхідна попередня реєстрація не пізніше, ніж за день до початку заходу за посиланням: https://cutt.ly/PfVPtfp

Прикріплені файли