Директор НІСД Олександр Литвиненко виступив на відкритті у Києві дводенного семінару з розбудови національної стійкості

Поділитися:

11 лютого 2020 р. директор Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Литвиненко виступив на відкритті у Києві дводенного семінару з розбудови національної стійкості, організованого Офісом оборонного співробітництва США спільно з Програмою цивільно-військового співробітництва у сфері готовності до надзвичайних ситуацій НАТО.

Цей захід є першим з низки міжвідомчих семінарів, які проводяться для представників державних установ України, які беруть участь в опрацюванні питань щодо розбудови національної стійкості.

У виступі пан Литвиненко наголосив на надзвичайній важливості розбудови національної стійкості для України, що стикається з широким спектром загроз і викликів, багато з яких має довгостроковий характер. Зміцнення стійкості суспільства і держави, їхніх інститутів має стати основним напрямом державної політики національної безпеки України. Олександр Литвиненко зазначив, що визначення концептуальних засад і практичних механізмів забезпечення національної стійкості є одним з пріоритетних напрямів наукових досліджень Інституту, який забезпечить науково-методичне супроводження розробки проєкту Концепції національної стійкості в Україні.

У семінарі беруть участь співробітники відділу проблем стратегічного планування центру безпекових досліджень Інституту Ольга Резнікова, Костянтин Войтовський, Андрій Лепіхов.