Директор НІСД Олександр Литвиненко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Узбекистан в Україні Й.В. Алішером Курмановим

Поділитися:

23 березня 2021 року директор Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Литвиненко зустрівся в НІСД з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Узбекистан в Україні Й.В. Алішером Курмановим та Першим секретарем Посольства Республіки Узбекистан в Україні Абдурахмоном Махмудовим.

Від Інституту у заході взяв також участь заступник директора НІСД Олег Сінайко.

Сторони обговорювали питання перспектив двосторонніх відносин між Україною і Узбекистаном та подальшого розвитку співробітництва між експертними колами обох країн. Було зазначено, що, з огляду на високий потенціал співробітництва між двома країнами, наразі виникає нагальна потреба в глибокому аналізі і розробці стратегій щодо подальшого розвитку співпраці у різних галузях.

В ході зустрічі була висунута пропозиція щодо посередництва Посольства у налагодженні контактів НІСД з аналогічними аналітичними структурами Узбекистану, зокрема, з Інститутом стратегічних і міжрегіональних досліджень при Президентові Республіки Узбекистан з метою визначення потенційних напрямів співробітництва, обміну експертною думкою щодо вирішення проблем, актуальних для України і Узбекистану, в галузях економіки, екології тощо.