Директор НІСД В.Горбулін виступив з доповіддю на науково-практичній конференції "Уроки гібридної війни: воєнні аспекти"

Поділитися:

114-15 червня 2016 р. у Генеральному штабі Збройних сил України відбулася науково-практична конференція "Уроки гібридної війни: воєнні аспекти", у роботі якої взяв участь Президент України П.Порошенко (http://www.president.gov.ua/news/zavdyaki-nabutomu-dosvidu-mayemo-sprognozuvati-podalshi-krok-37355).

 

На конференції з доповідями також виступили Секретар РНБОУ В.Турчинов

(http://www.rnbo.gov.ua/news/2512.html),

Начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал армії України В. Муженко,  Перший заступник Міністра оборони України І.Руснак, Голова Служби безпеки України В.Грицак, перший заступник Голови Державної прикордонної служби України, генерал-лейтенант В. Серватюк, директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАНУ Е. Лібанова, представники керівництва МЗС, розвідувальних органів, наукових установ, громадських організації, іноземні експерти.

 

З доповіддю «Асиметричність як основа стратегії України у протидії російській агресії» на конференції виступив директор Національного інституту стратегічних досліджень, академік НАНУ В. Горбулін.


  Зокрема, він зазначив, що для того, щоб перемогти у гібридній війні, розв‘язаній проти нашої країни Російською Федерацією, ми маємо діяти на основі концептуально нового стратегічного підходу. Його основою має стати асиметрія дій, яка передбачає задіяння таких засобів боротьби, таких форм і способів їх застосування, яким противник менш за все готовий протистояти. В. Горбулін навів приклади асиметричних дій, які можуть бути застосовані Україною, а також зазначив зростаючу роль Інституту у сфері забезпечення національної безпеки України.

 

Також у роботі конференції взяли участь завідувач відділу воєнної та воєнно-економічної політики НІСД В.Горовенко та завідувач відділу проблем національної безпеки НІСД О.Резнікова.