Експерт НІСД презентувала «Лабораторію культурної дипломатії» на «Книжковому Арсеналі»

Поділитися:

Експерт Національного інституту стратегічних досліджень Оксана Розумна презентувала новий проект «Лабораторія культурної дипломатії» в рамках роботи VI-го міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал», який з 20 по 24 квітня 2016 р. проходив у Мистецькому Арсеналі у Києві.

 

Метою заходів «Лабораторії культурної дипломатії» була артикуляція успіхів і проблем міжнародних культурних комунікацій з акцентами на питаннях іміджу України у світі, культурних брендів різних країн та особливостей культурної дипломатії, подолання стереотипів засобами мистецтва, налагодження культурних комунікацій.

 

У рамках проекту, який втілювався за сприяння Міністерства закордонних справ України, відбулося чотири важливі зустрічі з авторитетними у культурно-дипломатичних колах особами, директорами впливових інститутів: Луцією Ржегоржіковою (Чеський центр у Києві), Катериною Смаглій (Київський офіс Інституту Кеннана), Анною Пасторе (Італійський інститут культури у Києві) та Евою Фігель (Польський Інститут у Києві).

 

Зважаючи на нинішній підвищений інтерес до теми культурної дипломатії, проект «Лабораторія культурної дипломатії», автором ідеї і модератором якого є Оксана Розумна, став доречним комунікаційним заходом у програмі «Книжкового Арсеналу» – найбільш помітної події в Україні у сфері літератури та мистецтва.