Експерт НІСД взяв участь у круглому столі «Чи підвищить впровадження стандартів НАТО у Збройних Силах України обороноздатність України?»

Поділитися:

19 грудня заступник завідувача відділу воєнної та воєнно-економічної політики НІСД  к.військ.н. Віктор Павленко взяв участь у круглому столі за темою: «Чи підвищить впровадження стандартів НАТО у Збройних Силах України обороноздатність України?», який відбувся у Київському інституті проблем управління імені Горшеніна.

Захід відбувся за участю Міністра оборони України А. Загороднюка, глави Представництва НАТО в Україні А. Віннікова, першого віце-президента Інституту Горшеніна В. Соколова, голови Експертної ради Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Л. Полякова та шеф-редактора LB.ua. С. Кошкіної.

Серед питань, які обговорювалися учасниками круглого столу були: впровадження стандартів НАТО як складової реформування Збройних Сил України; пріоритети України у впровадженні стандартів НАТО; можливість забезпечення повної сумісності Збройних Сил України зі збройними силами держав-членів НАТО; чи вплинув саміт НАТО, який відбувся на початку грудня цього року, на відносини Україна-НАТО, та чи змінилася позиція НАТО щодо російської агресії проти України?

У виступі очільника Міноборони було наголошено, що у наступному році здійснюватиметься трансформація Збройних Сил України, і насамперед це стосується розподілу повноважень між Головнокомандувачем Збройних Сил України і главою Генштабу, завершення побудови структури самого Генштабу, командувань видів Збройних Сил України. Було також заявлено про наявність підписаної «Дорожньої карти» стосовно імплементації стандартів НАТО, про основні пріоритети співробітництва з НАТО та потребу забезпечення повної сумісності Збройних Сил України зі збройними силами держав-членів НАТО.  

 Цікаву інформацію надав перший віце-президент Інституту щодо результатів всеукраїнського  соціологічного дослідження на тему: «Реформи в України: зміна на краще або імітація прогресу». Зокрема, ці результати стосуються опитування населення у разі проведення референдуму щодо вступу України до НАТО.

Докладніше у відео: