Експерт НІСД взяв участь у «Першому німецькому сніданку»

Поділитися:

Старший науковий співробітник відділу зовнішньої політики центру зовнішньополітичних досліджень НІСД Валерій Кравченко взяв участь у «Першому німецькому сніданку» «Українсько-німецькі відносини 2020: на що може розраховувати Україна?», що був організований Інститутом європейської політики (Берлін) та Центром «Нова Європа» (Київ).

У заході взяла участь пані Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгаузен, через Skype виступила Катрін Бьоттгер, директорка Інституту європейської політики. «Німецький сніданок» відвідали близько 30 українських експертів.

Ініціатива «німецьких сніданків» була розпочата з метою обговорення поглядів німецьких експертів, осіб, відповідальних за прийняття рішень щодо подій в Україні та Німеччині, та встановлення професійного діалогу між експертами обох країн.

На «першому сніданку» учасники охопили широкий спектр питань, що стосуються двосторонніх відносин, а саме:

  • цьогорічне головування Німеччини в ЄС та можливості, які воно відкриває для України;
  • хід реформ в Україні;
  • політичні трансформації в Німеччині, транзит влади в Російській Федерації та зустріч у Нормандському форматі, запланована на квітень цього року;
  • економічна співпраця в контексті створення більш привабливого інвестиційного клімату в Україні;
  • «Північний потік-2», санкції проти Російської Федерації та екологічні питання.

Також було відмічено, що найбільшими очікуваннями Німеччини щодо політичної ситуації в Україні є завершення судової реформи та реформи децентралізації.