Експерт НІСД взяв участь в онлайн-конференції «Атестація депутатів місцевих рад (Херсонська міська рада)»

Поділитися:

Головний консультант сектору досліджень Таврійського регіону та Криму Національного інституту стратегічних досліджень Артем Сопов взяв участь в онлайн-конференції, яка пройшла на базі Антикризового центру у м. Херсоні. Темою громадського заходу була презентація дослідження, проведеного місцевим відділенням Комітету виборців спільно з експертами щодо оцінки діяльності депутатів місцевих рад Херсонщини.

Спікерами презентації були: голова Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень Олександр Мошнягул, голова Херсонського обласного відділення Комітету виборців України Дементій Білий, депутати місцевих рад, керівництво структурних підрозділів Херсонської ОДА та журналісти регіональних видань.

Експерт Національного інституту стратегічних досліджень Артем Сопов у своєму виступі зазначив, що оцінки, отримані депутатами Херсонської міської ради у 2020 році, мають більшу питому вагу, ніж в попередніх роках:

«Причина – цьогорічні чергові місцеві вибори та пов’язана з ними певна активізація депутатської роботи. Але завдяки аналізу результатів попередніх років, складається повна картина для виборців – хто має залишитися з мандатом, а хто у 2015 році отримав його випадково. Результати досліджень Антикризового центру у м. Херсоні таким чином допоможуть виборцям восени зробити свій вибір більш об’єктивно».

Оцінка діяльності депутатів проводилася двома напрямами: опитуванням сформованого кола експертів, які безпосередньо тісно долучені до діяльності рад та за допомогою відкритих джерел: присутність на сесіях, особистих зустрічей тощо. На думку пана Сопова, це є механізмом запобігання суб’єктивних оцінок.