Експерти НІСД взяли участь у круглому столі на тему: «Європейська стратегія України: двосторонні та багатосторонні відносини як інструменти досягнення зовнішньополітичних цілей України»

Поділитися:

7 жовтня 2019 року в Дипломатичній академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС відбувся круглий стіл «Європейська стратегія України: двосторонні та багатосторонні відносини як інструменти досягнення зовнішньополітичних цілей України». В ході заходу відбулося експертне обговорення та апробація попередньо проведеного аналізу поточного стану двосторонніх відносин та багатосторонніх форматів співпраці України з державами Європи та пропозицій щодо способів досягнення Україною зовнішньополітичних цілей у цьому напрямі.

Співробітники відділу проблем зовнішньої політики та міжнародної безпеки НІСД взяли активну участь в дискусії, головна консультантка відділу Вікторія Орлик зробила доповідь на тему «Реалізація інтересів України в регіоні Центральної та Східної Європи».

Експерти оцінили стратегічне середовище в досліджуваному регіоні (Північна й Західна Європа; Південна Європа; регіон Балкан; Центральна і Східна Європа), визначили основні загрози безпеки та конфлікти, великі інфраструктурні та інші регіональні проєкти та оцінили вплив глобальних чинників на ситуацію в регіоні. Проаналізовано сучасний стан реалізації зовнішньої політики України в конкретному регіоні та двосторонніх відносин з ключовими регіональними державами, дана оцінка поточного стратегічного бачення України щодо кожного регіону, визначення інтересів та ключових пріоритетів України, окреслено можливі ризики та обмеження для реалізації ефективної зовнішньої політики. Подано рекомендації щодо конкретних кроків для збільшення ефективності зовнішньої політики України в кожному з означених регіонів та у двосторонніх відносинах з ключовими європейськими країнами.