Експерти НІСД взяли участь у круглому столі "Протидія гібридній війні на морі: уроки та перспективи"

Поділитися:

25 лютого 2020 року завідувач відділу воєнної політики НІСД  Валентин Горовенко та головний консультант відділу, кандидат військових наук Віктор Павленко взяли участь у круглому столі “Протидія гібридній війні на морі: уроки та перспективи”, який відбувся у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського. 

Захід проходив за участю представників Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗС України, командування Військово-Морських Сил ЗС України, Урядового офісу координації європейської євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України, Державної прикордонної служби України, громадських організацій.

Також у роботі круглого столу взяли участь представники Центру інформації та документації НАТО в Україні та експерти держав-членів НАТО і ЄС: США, Великої Британії,  Литви, Румунії, Польщі, Швеції.   

Під час круглого столу обговорювалися питання стосовно гібридних загроз із боку РФ в акваторії Чорного і Азовського морів та на тимчасово окупованій території Криму. Крім цього, учасники мали змогу ознайомитися з перспективами нарощування спроможностей Військово-Морських Сил та пріоритетами морської політики України, визначених Морською доктриною України на період до 2035 року.

За результатами круглого столу будуть підготовлені пропозиції для врахування при розробці документів оборонного планування та заходів оперативної підготовки, зокрема навчання Військово-Морських Сил  України та НАТО “Непорушна стійкість ‒ 2020” (жовтень цього року, м. Одеса).