Експерти НІСД взяли участь у науково-практичній конференції «Розвиток цивільного захисту в сучасних безпекових умовах»

Поділитися:

8 жовтня 2019 року розпочала роботу 21 Всеукраїнська науково-практична конференція (за міжнародною участю) на тему «Розвиток цивільного захисту в сучасних безпекових умовах».

Конференція біла підготовлена Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Інститутом державного управління у сфері цивільного захисту за участі Національного інституту стратегічних досліджень. Метою конференції є пошук відповідей на виклики, пов’язані з небезпеками природного та техногенного походження за сучасних умов формування управлінських рішень та розвитку ризик-стійких стратегій у сфері цивільного захисту.

У роботі конференції взяв участь завідувач відділу енергетичної та техногенної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Суходоля, який на пленарній сесії виступив із доповіддю «Адаптація системи національної безпеки до викликів часу: формування механізмів забезпечення національної стійкості». У своїй доповіді пан Суходоля проблематизував предмет діяльності системи цивільного захисту та запропонував обговорити перспективні напрями розвитку системи цивільного захисту та діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій, з врахуванням виникнення нових загроз та викликів національній безпеці на сучасному етапі та істотних змін в системі законодавства щодо функціонування сектору безпеки та оборони України.