Науковці НІСД взяли участь у роботі міжнародного семінару «Захист критичної інфраструктури. Досвід європейських країн»

Поділитися:

111-13 жовтня 2016 року у Львові відбувся міжнародний семінар за темою «Захист критичної інфраструктури. Досвід європейських країн», організований Службою безпеки України за підтримки Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).


 

Семінар організовувався з метою вивчення досвіду країн ЄС в розбудові системи захисту критичної інфраструктури. В роботі семінару крім представників України взяли участь представники органів сектору безпеки Литви, Польщі, Румунії, Угорщини, Чехії та Словаччини.

 

Учасники семінару обговорили процес нормативно-правового врегулювання питань захисту критичної інфраструктури, досвід імплементації законодавства та практичні аспекти його застосування. Також було обговорено процес формування засад політики захисту критичної інфраструктури в Україні виходячи із завдань визначених Стратегією національної безпеки та необхідності уточнення завдань органів державної влади у цій сфері.

 

Суходоля О.М. представив роботу НІСД у цій сфері та запропонував шляхи імплементації положень «Зеленої книги з питань захисту критичної інфраструктури України» практичну площину діяльності сектору безпеки і оборони України.