НІСД розвиває міжнародне співробітництво

Поділитися:

18 жовтня 2019 року в НІСД відбулася зустріч керівництва Інституту з експертами Морської школи післядипломної освіти Міністерства оборони США (Naval Postgraduate School, Monterey, USA) Лоуренсом Валзером (Lawrence WALZER)та Аланом Ховардом (Alan HOWARD), а також представниками Центру передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки (м. Вільнюс, Литва) - Рімантасом Шикасом (Rimantas ŠIKAS)та Озгуром Дунгаром (DUNGAR Ozgur).

Від НІСД у зустрічі взяли участь директор Інституту Олександр Литвиненко та завідувач відділу енергетичної та техногенної безпеки Олександр Суходоля.

Обговорювались потенційні напрями співробітництва, можливість започаткування спільних досліджень з проблематики глобальних викликів енергетичній безпеці та реагування на сучасні виклики. Серед таких заходів заплановано проведення курсу з питань енергетичної безпеки з погляду завдань сектору безпеки та оборони України за спільної участі сторін.

Була висловлена взаємна зацікавленість щодо проведення наступного року низки комунікативних заходів та підготовки меморандуму про співробітництво.