Під час круглого столу в НІСД між Інститутом та Українським інститутом безпекових досліджень був підписаний Меморандум про співробітництво

Поділитися:

1 жовтня 2019 року в приміщенні Національного інституту стратегічних досліджень відбувся круглий стіл, в ході якого обговорювалися питання щодо забезпечення розвитку оборонних технологій в Україні. В обговоренні взяли участь співробітники Інституту та аналітики Українського інституту безпекових досліджень (УІБД). За результатами обговорення підготовлені пропозиції, які планується надіслати Президентові України, РНБОУ, КМУ та відповідним центральним органам виконавчої влади. 

Того ж дня між НІСД та Українським інститутом безпекових досліджень (УІБД) був підписаний Меморандум про спільне та узгоджене співробітництво з ефективним використанням наявних інтелектуальних ресурсів Сторін, спрямованих на створення сприятливих умов для розвитку структур сектору безпеки та оборони України. Меморандум підписали директор Інституту Олександр Литвиненко та член правління УІБД, директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) Валентин Бадрак.

Український інститут безпекових досліджень – це аналітична інституція, що займається дослідженнями в галузі безпеки та оборони держави та розробляє стратегії реформування оборонно-промислового комплексу України. Зокрема, на даний момент ключовими питаннями на розгляді УІБД є реформування ДК «Укроборонпром» та створення нового центрального органу виконавчої влади для формування та реалізації політики ОПК.