Представник НІСД організувала зустріч з депутатом Європейського парламенту в Ужгороді

Поділитися:

У рамках відзначення Днів Європи в Закарпатській області Національний інститут стратегічних досліджень (радник при дирекції Світлана Мітряєва) спільно з Генеральним консульством Словацької Республіки у м. Ужгород (Генеральний консул Янка Буріанова) 27 травня 2016 року провели зустріч з депутатом Європейського парламенту від Словацької Республіки Іваном Штефанєцем. Зустріч відбулася у форматі «Чай з євродепутатом» за участі органів державної влади та місцевого самоврядування, представників наукових, експертних та банківських кіл краю, громадських активістів та ЗМІ.

 

Зі словацької сторони у зустрічі взяли участь помічники європарламентаріята,  також Почесний консул Словацької Республіки в Великому Березному Олег Адамчук. Українську сторону в дискусії представляли проректор з науково-педагогічної роботи Ужгородського національного університету, доктор політичних наук, професор, директор НДІ Центральної Європи УжНУ Мирослава Лендел, президент Закарпатської торгово-промислової палати, співголова українсько-словацької Ділової ради, Почесний консул Чехії в Ужгороді Отто Ковчар, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА, депутат Закарпатської обласної ради Денис Ман, голова благодійного фонду «Громадські ініціативи» Андрій Вишняк, представник МЗС України в Ужгороді Галина Гороховська, заступник директора департаменту туризму і курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Віталіна Мартиновська, начальник управління зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва Закарпатської ОДА Рената Мойш-Шимон.

 

Представник НІСД Світлана Мітряєва, яка була модератором зустрічі,  подякувала Івану Штефанєцу за змістовну та відверту розмову, щирі відповіді на запитання. Вона вручила гостю колективну монографію НІСД «Донбас і Крим: ціна повернення», яка містить комплексне дослідження проблематики війни на Донбасі та анексії Криму, проведене фахівцями Інституту.

 

В Ужгороді Іван Штефанєц зустрівся також з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем та обговорив з ним питання щодо запровадження безвізового режиму України з державами ЄС та необхідність розбудови прикордонної інфраструктури на українсько-словацькому кордоні. Під час відвідин Ужгородського національного університету євродепутат мав розмову з його ректором професором Володимиром Смоланкою та прочитав студентам лекцію про процес входження Словаччини до Європейського Союзу.