Радник при дирекції С. Мітряєва взяла участь у засіданні українсько-словацької міжурядової комісії з питань транскордонного співробітництва

Поділитися:

XII засідання Міжурядової Українсько-Словацької комісії з питань транскордонного співробітництва розпочало свою роботу в Ужгороді.


Протягом 12-13 вересня сторони обговорили наступні питання:

Стан та перспекти вирозвитку спільного прикордонно-митного контролю і малого прикордонного руху на українсько-словацькому державному кордоні;

Розвиток прикордонної інфраструктури на українсько-словацькому кордоні. Модернізація та реконструкція пунктів пропуску;

Розвиток транспортної інфраструктури на українсько-словацькому кордоні;

Збереження навколишнього природного середовища. Захист населення і територій від надзвичайних ситуацій.


Буде також прийнято  Програму транскордонного співробітництва з Україною (Норвезькі гранти на 2009-2014 роки – можливість залучення українських державних і громадських  організацій  як  партнерів  проекту).

 

Українську частину комісії представляла Олена Кучеренко – директор департаменту з питань регіонального розвитку Мінрегіону, словацьку – Рудольф Урбановіч, Державний секретар МВС Словацької Республіки. У засіданні також взяли участь голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, Надзвичайний та Повноважний посол Словацької Республіки в Україні Юрей Сівачек, Генеральний консул Словацької Республіки  в Ужгороді Янка Буріанова, радник при дирекції Національного інституту стратегічних досліджень Світлана Мітряєва, інші представники міністерств та відомств України та Словаччини.