Співробітник НІСД Г. Яворська виступила з доповіддю на круглому столі «Інформаційна війна в парадигмах лінгвістики впливу»

Поділитися:

6 квітня 2017 р. головний науковий співробітник НІСД проф. Г.М. Яворська виступила з доповіддю «Гібридна війна як дискурсивний феномен» на круглому столі «Інформаційна війна в парадигмах лінгвістики впливу» у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Тематика круглого столу була присвячена гібридній війні у дискурсивному вимірі, питанням інформаційного впливу, заходам контрсугестії. Г.М. Яворська схарактеризувала ключові стратегічні наративи гібридної агресії РФ проти України, спираючись на дані нової монографії НІСД «Світова гібридна війна: український фронт» за загальною редакцією В.П. Горбуліна.

 

На круглому столі була заслухана доповідь проф. Л.Ф. Компанцевої (Національна академія СБУ) на тему деструктивних стратегічних комунікацій. У дискусії прозвучали виступи професорів Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка О.С. Снитко, Н.В. Слухай, доц. О.О. Бондаренка, співробітників Національної академії СБУ, аспірантів та магістрантів.

 

Робота круглого столу продемонструвала ефективність міждисциплінарної співпраці для аналізу гібридних загроз, дозволила обговорити широке коло питань, пов’язаних з механізмами впливів в інформаційному просторі в умовах гібридної агресії.