Співробітник НІСД взяв участь у міжнародній конференції

Поділитися:

 29-30 березня 2017 р. головний спеціаліст відділу проблем національної безпеки НІСД Цюкало Віктор Юрійович взяв участь у роботі сьомої міжнародної конференції «Сектор цивільної безпеки: перебіг і виклики реформ», організованої DCAF (Женевським центром демократичного контролю над збройними силами), Центром Разумкова, посольством Нідерландів в Україні та Консультативною місією Європейського Союзу в Україні.

 

Метою конференції, участь у роботі якої взяли представники силових відомств, урядових та неурядових організацій, було визначити ключові виклики та пріоритети реформ у сфері цивільної безпеки, ідентифікувати слабкі місця та запропонувати можливі рішення, вивчити кращі міжнародні практики та можливості їх застосування в Україні, визначити потреби в розвитку необхідних спроможностей.

 

За визначенням іноземних радників, до складу сектору цивільної безпеки входять державні невійськові структури, що виконують правоохоронні функції, та забезпечують верховенство права, зокрема, Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція, Генеральна прокуратура, СБУ, Державна прикордонна служба, Державна фіскальна служба, Національне антикорупційне бюро, НАЗК, Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Важливу роль у забезпеченні цивільної безпеки відіграють Верховна Рада України, громадянське суспільство ЗМІ.

 

На конференції окремо розглядалася можливість застосування кращих практик реформування та протидії корупції. В.Цюкало взяв активну участь в обговоренні питання головних напрямів реформування Державної прикордонної служби.