Співробітник НІСД взяв участь у міжнародному заході

Поділитися:

129 вересня 2016 року старший науковий співробітник відділу проблем національної безпеки Паливода В.О. взяв участь в експертних безпекових дебатах  «Prism Security Debates» на тему: «Україна-ЄС: перспективи посилення безпекової співпраці».

 

Організаторами дебатів виступили: Рада зовнішньої політики «Українська призма», Представництво Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, Українська національна платформа Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

 

Учасники заходу основну увагу приділили проблемі нових викликів для безпеки та необхідності формування спільної відповіді на них з боку Європейського Союзу та України. Обговорювалась також роль консультативних місій ЄС, які працюють у нашій країні.

 

У своєму виступі директор Департаменту Європейського Союзу МЗС України Всеволод Ченцов зазначив, що оприлюднена у червні ц.р. нова Глобальна стратегія ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки містить дещо конфліктуючі положення. З одного боку, там є визнання, що Російська Федерація порушує норми міжнародного права (зокрема, засуджується анексія Криму), але водночас мають місце ремарки щодо необхідності взаємодії з Росією у тих сферах, які становлять спільний інтерес.

 

Учасники дебатів підтримали думку Президента Ради директорів Світового конгресу українців Евгена Чолія, який вважає, що сьогодні міжнародне співтовариство може допомогти Україні захистити свої кордони на сході і тим самим забезпечити мир і стабільність не лише у Європі, але й у цілому світі.

 

Детальніша інформація за посиланнями:

http://www.ukrinform.ua/rubric-pressconference/2091076-ukraina-es-persp…

http://www.ukrinform.ua/rubric-abroad/2092386-bezpeka-es-polagae-u-vsta…

https://www.facebook.com/PrismUA/photos/?tab=album&album_id=15869658282…

http://uinp.info/russkaya_vesna_proekt/evrosoyuz_distanciruetsya_ot_ukr…

v_donbasse_rossijskoj_agressiej__v_mid_ukrainy_potrebovali_ot_es_opredelitsya_s_mestom_ukrainy_