Співробітник НІСД взяв участь у міжнародному заході

Поділитися:

14 жовтня 2016 р. у столиці Болгарії м. Софія відбулася міжнародна конференція "Адаптація НАТО до нових викликів". Представники більш ніж 10 країн зібралися для обговорення безпекових загроз, що надходять зі Сходу та Півдня, від державних та недержавних акторів.

 

Відкрив конференцію міністр оборони Республіка Болгарія Ніколай Ненчев, який підкреслив важливість рішень Варшавського саміту НАТО для безпеки у Чорноморському регіоні. З ключовою промовою виступив голова секції оборонних спроможностей у штаб-квартирі НАТО Ендрю Бадд, яку він присвятив адаптації НАТО в умовах необхідності стримування Російської Федерації та загрози нестабільності з Півдня. Протягом роботи секцій конференції учасники обговорили стратегічні виклики в Чорному морі, загрози гібридної війни, а також співпрацю НАТО з Україною та Грузією.

 

Представник Національного інституту стратегічних досліджень - старший науковий співробітник відділу з проблем зовнішньої політики і міжнародної безпеки Андрій Каракуц виступив із доповіддю "Партнерство Україна-НАТО (2014-2016 рр.)", у якій проаналізував існуючий формат співробітництва та перспективи подальшого зближення України та НАТО.