Співробітник НІСД взяв участь у обговоренні попередніх результатів виконання Річної національної програми співробітництва Україна–НАТО на 2016 р.

Поділитися:

114 листопада 2016 року завідувач відділу проблем зовнішньої політики та міжнародної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень Александров О.С. взяв участь у експертному обговоренні попередніх результатів громадського моніторингу виконання Річної національної програми співробітництва Україна–НАТО на 2016 рік. Захід було організовано Інститутом Євро-Атлантичного співробітництва за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. Обговорення є складовою частиною проекту «Громадський моніторинг виконання Річної національної програми співробітництва Україна–НАТО 2016», який покликаний надати незалежну та збалансовану оцінку реалізації РНП. У результаті моніторингу учасники експертної групи презентують публікацію з рекомендаціями українській владі та оцінкою Програми як орієнтира для комплексних реформ в Україні.

 

На заході члени експертної групи презентували доповіді щодо реалізації пріоритетних завдань та основних заходів РНП за розділами політичних, економічних, правових, оборонних та військових питань. У дискусії взяли участь представники органів виконавчої влади та Верховної Ради України, аналітичних центрів, неурядових організацій та незалежні експерти.

 

Доповідачами на панельних дискусіях були Олександр Сушко, науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва; Володимир Огризко, Міністр закордонних справ України (2007-2009 рр.); Володимир Горбач, політичний аналітик ІЄАС; Леонід Поляков, Перший заступник Міністра оборони України (2005-2008 рр.); Ігор Козій, військовий експерт ІЄАС; Роберт Хорольський, к.ю.н. Радник юридичної компанії «Фомін, Сергієнко та партнери»; Анна Коваленко, громадська активістка.

 

Учасники висловили багато критичних зауважень щодо змісту, форми та структури діючої програми та надали низку конструктивних пропозицій щодо РНП на 2017, розробка якої завершиться у найближчому майбутньому.