Співробітники НІСД взяли участь у роботі круглого столу «Розвиток капеланського служіння в Україні»

Поділитися:

17 листопада 2016 року у Комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони відбувся круглий стіл на тему: «Розвиток капеланського служіння в Україні».

 

Обговорювалися питання законодавчого забезпечення капеланського душпастирства у ЗСУ, Національній гвардії України, інших військових формуваннях; соціального захисту військових капеланів, які несуть службу у зоні проведення АТО; роботи над законодавчими ініціативами, спрямованими на розвиток медичного, студентського, морського капеланства тощо.

 

Від НІСД участь у роботі круглого столу взяли: провідний науковий співробітник відділу гуманітарної безпеки Сергій Здіорук, заступник завідувача відділу гуманітарної безпеки Володимир Токман, головний консультант відділу гуманітарної безпеки Олександр Литвиненко.

 

В ході дискусії фахівцями Інституту було закцентовано увагу на необхідності розвивати інститут капеланства з огляду на існуючі гібридні загрози з боку РФ та в контексті зміцнення національної безпеки Української Держави.