Співробітники НІСД взяли участь у XVI міжнародному тижні НАТО

Поділитися:

1Співробітники Національного інституту стратегічних досліджень взяли участь у XVI Міжнародному тижні НАТО «Адаптація НАТО до сучасних та майбутніх викликів у сфері безпеки», який 18-22 квітня 2016 р. відбувся у Києві на базі Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

 

Метою заходу було ознайомлення українських військових та представників органів законодавчої та виконавчої влади України, силових відомств, вищих військових навчальних закладів, громадських організацій із сучасною та майбутньою роллю НАТО, подальшими пріоритетами Альянсу.

 

Упродовж кількох днів відбувалося обговорення актуальних питань у сфері сучасної міжнародної безпеки, які постають перед НАТО та партнерами Альянсу. З лекціями виступили провідні іноземні фахівці Альянсу − представники Штаб-квартири НАТО, викладачі Оборонного коледжу НАТО (м. Рим), Школи НАТО (м. Обераммергау), Королівського інституту міжнародних відносин (Велика Британія), а також посадовці оборонних відомств Нідерландів, Італії, Литви та Туреччини.

 

Цьогорічний Міжнародний тиждень НАТО, який передує черговому саміту НАТО у Варшаві, запланованому на липень 2016 року, завершився заключною промовою Голови військового комітету НАТО генерала Петра Павела (Чехія).