Співробітники НІСД взяли участь у засіданні Міжвідомчої робочої групи з удосконалення законодавчої бази у сфері оборони

Поділитися:

3 квітня  2017 р.  співробітники відділу воєнної та воєнно-економічної політики НІСД Горовенко В.К. та Крикун П.М. взяли участь у засіданні Міжвідомчої робочої групи, яке проводилося під керівництвом першого заступника Міністра оборони України Руснака І.С. Склад учасників засідання склали представники структурних підрозділів Міністерства оборони, Генерального штабу Збройних Сил України, органів управління інших військових формувань, правоохоронних органів спеціального призначення, науково-дослідних установ і навчальних закладів.

 

Під час цього заходу було обговорено підготовлений Міжвідомчою робочою групою проект Рекомендацій щодо удосконалення нормативно-правових актів з питань застосування Збройних Сил України та інших військових формувань з урахуванням досвіду проведення Антитерористичної операції на сході України, а також відповідних положень міжнародного права. За результатами обговорення прийнято рішення про доопрацювання зазначених Рекомендацій та підготовки відповідної доповіді Президентові України.

 

У Рекомендаціях враховані надані Національним інститутом стратегічних досліджень попередні пропозиції, зокрема щодо застосування Збройних Сил України у широкомасштабній антитерористичній операції. Більш детальні висновки і пропозиції Інституту до остаточної редакції Рекомендацій будуть надіслані до Міністерства оборони України до 20 квітня ц.р.