«Становлення сучасних «розумних» громад має передбачати послідовну еволюцію»: експерт НІСД взяв участь в online-дискусії «Smart-інфраструктура у сталому розвитку міст: світовий досвід та перспективи України»

Поділитися:

31 березня 2021 року Центром Разумкова була організована online-дискусія на тему «Smart-інфраструктура у сталому розвитку міст: світовий досвід та перспективи України» участь у якій взяв заступник директора – керівник центру економічних і соціальних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень д.е.н. Ярослав Жаліло.

Під час дискусії експерти та науковці академічних, навчальних та науково-аналітичних установ, представники IT-бізнесу обговорили досягнення, проблеми та перспективи поширення цифрових мереж в Україні та їх застосування для побудови «смарт»-мереж, інтегрованих з системами управління на національному та місцевому рівнях.

У своєму виступі пан Жаліло відзначив, що технологічні здобутки у сфері цифрових технологій, є необхідними, але не достатніми умовами для формування феномена смарт-громад. Становлення сучасних «розумних» громад має передбачати послідовну еволюцію від фрагментарного застосування «розумних» технологій, яке вже набуло значного поширення в Україні, до синергетичної взаємодії таких технологій завдяки їх інтеграції у життєдіяльність міських громад. Для цього необхідним є інституційний інструментарій, який на основі наявних цифрових можливостей спроможний переформатувати як управлінські практики, так і повсякденну поведінку членів громад, інтегруючи до них смарт-технології.

Докладніше у відео: 

Прикріплені файли