Участь експертів НІСД у розгляді актуальних питань українсько-ізраїльського співробітництва

Поділитися:

25 травня 2017 року головний спеціаліст відділу проблем зовнішньої політики та міжнародної безпеки Кошовий С.А. та старший науковий співробітник Замікула М.О. взяли участь в обговоренні дискусійної записки, присвяченої актуальним аспектам україно-ізраїльських відносин. Захід був організований Інститутом світової політики в рамках реалізації проекту «Аудит зовнішньої політики України».

 

В рамках дискусії були розглянуті актуальні питання українсько-ізраїльського співробітництва та шляхи подальшої взаємодії з двостороннього та міжнародного порядку денного, ключові аспекти економічного партнерства між двома країнами, специфіка відносин Києва та Тель-Авіва в рамках діяльності структур ООН, проблеми відмінностей в  підходах до розуміння та висвітлення історичних подій минулого, які мають потенціал до об’єднання та роз’єднання українського та єврейського народів. В рамках заходу виступили Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Й.В. пан Еліав Бєлоцерковські, голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко, заступник директора Інституту світової політики Катерина Зарембо, голова Асоціації єврейських організацій і громад України Йосиф Зісельс, політичний оглядач Віталій Портніков.

 

Головним висновком дискусії стала готовність обох сторін до поглиблення діалогу, у т.ч. з історичних питань, прагнення до укріплення дружніх контактів.

 

11

 

11

 

11