"Участь у засіданні Всеукраїнської мережі фахівців і практиків з регіонального та місцевого розвитку Регіонет та у VII Міжнародному економічному форумі"

Поділитися:

3 вересня 2015 року завідувач сектору вирівнювання регіонального розвитку відділу регіональної політики Шевченко Ольга Валеріївна взяла участь у засіданні Всеукраїнської мережі фахівців і практиків з регіонального та місцевого розвитку Регіонет, організованій проектом ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», де розглядалися актуальні питання регіональної політики та місцевого самоврядування в Україні.

Інформація про захід: www.regionet.org.ua

 

У засіданні взяли участь голова Харківської обласної ради, президент Української асоціації районних та обласних рад С.Чернов, керівник проекту К.Меддок, експерти проекту А.Ткачук та В.Кашевський, екс-генеральний директор Директорату з регіонального та міського розвитку Європейської Комісії Г. Медоуз, радник Директорату Європейської комісії з питань політики регіонального та міського розвитку М. Ральф директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку О. Дудка, представники органів виконавчої влади та громадськості.      

 03_09 

 

4 вересня 2015 року Шевченко Ольга Валеріївна взяла участь у VII Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». 

Під час пленарних та секційних засідань Форуму розглядалася низка питань:

- хід реалізації Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020»;

- досягнуті результати і план подальших дій з реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні;

- стимулювання експорту та залучення інвестицій в економіку України;

- нові можливості державно-приватного партнерства, практичні кроки зі створення «електронного уряду»;

- взаємодія місцевих громад та нафтогазової галузі: практики для сталого розвитку Харківського регіону;

- створення ефективної системи виробництва і переробки сільськогосподарської продукції;

- інвестиційні проекти для фінансування Державним фондом регіонального розвитку;

- розвиток міжнародної інтеграції, підготовка до приватизації державних підприємств.

03-09-2

У засіданнях Форуму брали участь голова Харківської обласної державної адміністрації І. Райнін, голова Харківської обласної ради, президент Української асоціації районних та обласних рад С.Чернов, Міністр внутрішніх справ України А.Аваков, Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, власник і президент групи DCH О. Ярославський, керівник Програми співробітництв ЄС Беренд де Гроот, Міністр сільського господарства, розвитку сільських районів і адміністрації водних ресурсів Республіки Албанія Е. Панаріті, інші представники органів влади України та країн Європи, громадських організацій та бізнес-структур. 

 

Інформація про Форум: http://www.led.org.ua/ua/

Під час Форуму була підписана низка меморандумів про співпрацю між Харківською обласною державною адміністрацією, з одного боку, та Американською і Канадсько-Українською торгівельними палатами, з іншого, а також між представниками підприємств Харківщини та бізнес-партнерами з інших країн.