В НІСД відбулась презентація аналітичної доповіді «Трансформація зовнішньоекономічних відносин України з Російською Федерацією: 2010-2020 роки»

Поділитися:

2 лютого 2021 р. відбулась онлайн-презентація аналітичної доповіді Національного інституту стратегічних досліджень «Трансформація зовнішньоекономічних відносин України з Російською Федерацією: 2010-2020 роки».

Доповідь присвячена дослідженню змін зовнішньоекономічних відносин України з найбільшим сусідом – Російською Федерацією у період між 2010 та 2020 роками та демонструє кардинальні зміни у зовнішньоторговельних відносинах двох країн, що відбулися протягом вказаного періоду (торгівля між країнами скоротилась у майже 3,5 раза з 35,4 млрд доларів США у 2010 році до 10,2 млрд доларів США у 2019 році). Запропоновано конкретні механізми та інструменти розв'язання проблемних питань.

Читайте також: Тези щодо політики України стосовно Російської Федерації

Під час обговорення доповіді виступили провідні вітчизняні експерти, які наголосили на важливості, актуальності та практичній значущості представленого документу як для науковців, державних службовців, економістів-міжнародників так і для широкого читацького загалу.

Докладніше у відео: