В НІСД відбулась зустріч керівництва і провідних експертів Інституту з делегацією Білоруського інституту стратегічних досліджень (BISR)

Поділитися:

18 вересня 2019 року в Національному інституті стратегічних досліджень відбулась зустріч керівництва і провідних експертів Інституту з делегацією Білоруського інституту стратегічних досліджень (BISR), який створено у лютому 2019 року указом президента Білорусі Олександра Лукашенка.

До складу делегації BISR, очолюваної заступником директора інституту Юрієм Прокоповим, входили також експерти Олег Голенко та Анна Романович.

Делегація BISR
Делегація BISR


Від Національного інституту стратегічних досліджень в зустрічі взяли участь: директор Інституту Олександр Литвиненко, заступники директора Гелена Саврук та Андрій Сменковський, завідувач відділу воєнної та воєнно-економічної політики Валентин Горовенко, заступник завідувача відділу проблем зовнішньої політики та міжнародної безпеки Сергій Воронцов.

Під час зустрічі представники НІСД висловили білоруським колегам вдячність за принципову підтримку Республікою Білорусь територіальної цілісності та державного суверенітету України, її сприяння врегулюванню конфлікту на сході України. Сторони засвідчили збереження високого рівня українсько-білоруських відносин, а також прагнення до суттєвого розширення кооперації за різними напрямами, зокрема в економічній сфері.

Було підтверджено обопільну зацікавленість у налагодженні співпраці між українським та білоруським інститутами стратегічних досліджень та
окреслено потенціальні напрями взаємодії.