В НІСД відбулась зустріч з делегацією Бюро національної безпеки Республіки Польща (БНБ РП) на чолі з паном Павелом Солохом (Paweł Soloch), Головою БНБ РП

Поділитися:

30 січня 2020 року в рамках програми перебування в Україні в НІСД відбулась зустріч з делегацією Бюро національної безпеки Республіки Польща (БНБ РП) на чолі з паном Павелом Солохом (Paweł Soloch), Головою БНБ РП. Від польської сторони в зустрічі взяли участь також представники посольства Республіки Польща в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні, паном Бартошем Ціхоцьким (Bartosz Cichocki).

Національний інститут стратегічних досліджень на зустрічі представляли директор Інституту Олександр Литвиненко, заступник директора Олег Сінайко, керівник Центру зовнішньополітичних досліджень Ігор Веремій, заступник керівника Центру безпекових досліджень Сергій Воронцов, заступниця завідувача відділу зовнішньої політики Вікторія Орлик, заступниця завідувачки відділу забезпечення роботи дирекції Тетяна Заяць.

На зустрічі були обговорені питання внутрішньої та зовнішньої політики України, сучасний стан подій на Донбасі та перспективи вирішення цього військового конфлікту, а також можливість зрушення питання щодо анексії Криму. Сторони визнали надзвичайну важливість для України всебічної підтримки світу, особливо європейських країн і США, у цих питаннях. Не меншого значення у цьому контексті набувають добросусідські відносини, і зокрема, з Польщею, яка завжди визнавала суверенітет, незалежність та недоторканість кордонів України.

Були також обговорені важливі напрями українсько-польських відносин в економічній, енергетичній та безпековій галузях.

Керівники делегацій задекларували готовність започаткувати співробітництво між НІСД та БНБ РП, яке надасть можливість системного обміну аналітичною інформацією та продовження спілкування в різних форматах з метою подальшого розвитку відносин України і Польщі.