В НІСД відбулася консультативна зустріч з представниками Місії Бюро демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ

Поділитися:

30 липня 2020 року в Національному інституті стратегічних досліджень проходила консультативна зустріч з представниками Місії Бюро демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з оцінки потреб із спостереження за місцевими виборами в Україні, що заплановані на 25 жовтня 2020 року. Зустріч відбулась в рамках програми візиту Місії БДІПЛ в Україну 27-31 липня.

Бюро демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) на зустрічі представляли радниця з виборчих питань пані Кеара КАСТАЛДО (Keara Castaldo) та керівник Департаменту виборів Александр ШЛИК (Alexander Shlyk).

Від НІСД в зустрічі взяли участь директор Інституту Олександр Литвиненко, керівник центру суспільних досліджень Юлія Тищенко, заступник завідувача відділу забезпечення роботи дирекції Тетяна Заяць.

Представники БДІПЛ ознайомили учасників зустрічі із завданнями Місії щодо внесення нею рекомендацій стосовно формату та кількісного складу майбутньої місії спостерігачів місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Під час зустрічі учасники обговорили політичні і технічні особливості передвиборчої кампанії до цьогорічних місцевих виборів, специфіку передвиборчої ситуації в Україні, чинники впливу на виборчі процеси, такі як реформа децентралізації, зміна системи голосування тощо.