В НІСД відбулася онлайн-презентація аналітичної доповіді «Енергетична зброя у геополітичній стратегії Росії»

Поділитися:

25 червня 2020 року з 10:00 до 11:00 відбулася онлайн-презентація аналітичної доповіді, підготовленої співробітниками НІСД, на тему «Енергетична зброя у геополітичній стратегії Росії».

У заході взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, вітчизняних аналітичних установ, засобів масової інформації.

На початку роботи відео-конференції зі вступним словом виступив директор Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Литвиненко. Після вітальної промови завідувач відділу критичної інфраструктури, енергетичної та екологічної безпеки Олександр Суходоля презентував учасникам заходу ключові аспекти доповіді, пов’язані із виникненням ідеї використання енергетики у якості енергетичної зброї, відображенням цілей використання паливно-енергетичного комплексу Росії у стратегічних документах РФ та практичних кроках із реалізації інтересів Росії в країнах СНД та ЄС. Під час презентації були викладені тези щодо особливостей реалізації політики Росії по відношенню до країн СНД, і зокрема України; зроблено огляд основних механізмів та інструментів застосування енергетичної зброї; інтеграції енергетики у воєнну політику Росії.

Після презентації аналітичної доповіді серед учасників розпочалася дискусія, до якої долучилися президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Михайло Гончар, директора Дипломатичної академії України ім. Г.Удовенка Сергій Корсунський, науковці та експерти з питань енергетичної політики, та енергетичної безпеки, зокрема Н.Бойко, В.Бараннік, О.Лактіонов, Г.Рябцев.