В НІСД відбулася онлайн-презентація аналітичної доповіді «Російська політика у Чорноморському регіоні: загрози і виклики для України»

Поділитися:

24 червня 2020 року з 10:00 до 11:30 відбулася онлайн-презентація аналітичної доповіді, підготовленої співробітниками НІСД, на тему «Російська політика у Чорноморському регіоні: загрози і виклики для України».

У заході взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, вітчизняних аналітичних установ, засобів масової інформації.

На початку роботи відеоконференції зі вступним словом виступив директор Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Литвиненко. Після вітальної промови заступник керівника центру зовнішньополітичних досліджень Максим Паламарчук презентував учасникам заходу ключові аспекти доповіді, пов’язані з пріоритетними цілями РФ у регіоні Чорного моря та методами їх реалізації. Під час презентації були викладені тези щодо особливостей реалізації політики Росії стосовно чорноморських держав; основні аспекти економічного і військового потенціалу країн регіону; а також рекомендації для України з метою запобігання негативним наслідкам експансіоністської політики РФ у регіоні.

Після презентації аналітичної доповіді серед учасників розпочалася дискусія, до якої залучилися перша заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова; керівник проєкту Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко; заступниця директора Дипломатичної академії України ім. Г.Удовенка Євгенія Габер; директорка Програми безпекових студій і член правління Ради зовнішньої політики «Українська призма» Ганна Шелест; заступник директора з міжнародних питань Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь; президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» і експерт з питань енергетики Центру Разумкова Михайло Гончар, а також інші запрошені експерти.