В НІСД відбулася зустріч з аташе з питань оборони Посольства Французької Республіки в Україні пані полковником Андре Еврар та заступником аташе з питань оборони посольства Франції в Україні майором Патріком Марньє

Поділитися:

Сьогодні, 17 грудня, у Національному інституті стратегічних досліджень відбулася зустріч з аташе з питань оборони Посольства Французької Республіки в Україні пані полковником Андре Еврар та заступником аташе з питань оборони посольства Франції в Україні майором Патріком Марньє. З боку НІСД були присутні директор НІСД Олександр Литвиненко, заступник директора НІСД Олег Сінайко і головний консультант відділу проблем зовнішньої політики та міжнародної безпеки Віталій Фесенко.

Під час зустрічі були обговорені питання можливого співробітництва НІСД з французькими науково-дослідними установами, такими як Інститут стратегічних досліджень Військової школи (Institut de recherche stratégique de l'École militaire, IRSEM), Інститут перспективних досліджень національної оборони (Institut des hautes études de Défense nationale, IHEDN) та Французький інститут міжнародних відносин (Institut français des relations internationales, IFRI) тощо.

Обговорювались також можливі механізми забезпечення стійкого стану припинення вогню і, відповідно, безпеки людей в зоні розведення сил на Донбасі. Наголошувалось на важливості подальшої зміни галузевої спеціалізації регіону та залучення інвестицій в перепрофілювання східних регіонів України.