В НІСД відбулося розширене засідання Робочої групи з питань розробки Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні

Поділитися:

В НІСД відбулося розширене засідання Робочої групи з питань розробки Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Під час засідання обговорювалися питання подальшого опрацювання пропозицій до Національної стратегії. Йшлося про задоволення потреб громадян для усунення перешкод, забезпечення рівних можливостей для різних суспільних груп, зокрема, молоді, батьків дітей у віці до шести років, дітей та дорослих з інвалідністю та літніх людей. Аналізувалися напрями політик в освітній, культурній сферах, створення безперешкодного інфраструктурного середовища, запровадження онлайн форматів для надання послуг. Увагу було приділено завданням щодо безбар’єрності на ринку праці, у суспільному діалозі та громадській участі.

Участь в розширеному засіданні взяли представники 6 робочих груп, експерти громадських організацій, які працюють спільно із міжвідомчою робочою групою з розроблення проєкту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. Раніше Урядом було затверджено склад міжвідомчої робочої групи. Відповідне рішення прийнято під час засідання Кабінету Міністрів України на виконання Указу Президента «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні» та в межах ініціативи Першої Леді Олени Зеленської.

Довідково: Відповідно до Указу Президента України № 533/2020 "Про забезпечення створення безбар'єрного простору в Україні" Національний інститут стратегічних досліджень (НІСД) є одним з суб'єктів розробки Стратегії.

На виконання Указу Президента в НІСД створено робочу групу, до якої увійшли працівники різних підрозділів, долучилися представники громадських організацій. Під час попередньої роботи робочою групою напрацьовано і надіслано робочі матеріали для КМУ та Міністерства регіональної політики.

Фото: freepik.com, НІСД