Відбулась зустріч керівництва НІСД із комендантом Коледжу канадських збройних сил бригадним генералом Брайаном Макферсоном та аташе з питань оборони Посольства Канади в Україні полковником Робертом Фостером

Поділитися:

Було обговорено форми співробітництва НІСД в рамках Експериментального навчального візиту як частини Національної безпекової програми, яку навесні 2020 року планує реалізувати Коледж канадських збройних сил.

В програмі візьмуть участь фахівці в галузі національної безпеки з Канади, а також до складу групи увійдуть представники Сполучених Штатів, Німеччини, Грузії, Мексики, Ботсвани.

До навчання залучатимуть політичних лідерів, стейкхолдерів з безпекового сектору, представників наукового експертного середовища, громадянського суспільства з метою отримання всеосяжного розуміння викликів в Україні та світі.

Організатори мають на меті підготовку військових офіцерів та державних службовців, що реалізують Стратегію національної безпеки Канади в умовах нових викликів.

Навчальний процес фокусується, зокрема, на стратегічному командуванні та інституційному лідерстві. Програма пропонує розвивати здатність учасників оцінювати та застосовувати принципи стратегічного командування, лідерства та управління у провідних інститутах оборони та національної безпеки, імплементувати інституційну культуру та етос.

Була досягнена домовленість про подальше співробітництво.