Відбулася зустріч т.в.о. директора НІСД Василя Яблонського та новопризначеного Надзвичайного і Повноважного Посла Південно-Африканської Республіки в Україні пана Андре Йоханнеса Гроеневальда

Поділитися:

6 серпня 2019 р. новопризначений Надзвичайний і Повноважний Посол Південно-Африканської Республіки в Україні пан Андре Йоханнес Гроеневальд відвідав Національний інститут стратегічних досліджень, де зустрівся з тимчасово виконуючим обов’язки директора Інституту Василем Яблонським. На зустрічі були присутні також Тетяна Заяць, головна консультантка відділу зовнішніх комунікацій, та Оксана Щерба, провідна фахівчиня відділу зовнішніх комунікацій.

Зустріч носила ознайомчий і консультативний характер. Василь Яблонський розповів пану Послу про Інститут — історію його створення, теперішню структуру, основні напрями діяльності та завдання, що постають нині перед експертами НІСД.

Під час зустрічі розмова точилась навколо тем, зацікавленість в яких висловив пан Гроеневальд, зокрема: політична ситуація в Україні після виборів 2019 року, стан розв'язання проблем щодо національних меншин та мовних питань. Пан Яблонський дав розгорнуту відповідь на питання, виклавши історичні факти та чинники, що обумовили виникнення зазначених питань на теренах теперішньої України, а також зазначив усі політичні кроки, які робить країна для вирішення цих питань мирним шляхом і у демократичний спосіб.

Сторони обговорили також європейські та євроатлантичні устремління України, основні вектори її зовнішньої політики. Особливу увагу було приділено перспективам відносин України та Південно-Африканської Республіки, шляхам розвитку співробітництва між нашими країнами, потенціалу співробітництва між аналітичними установами ПАР і України.