Відбулося спільне засідання Експертної ради НІСД з питань зовнішньоекономічної політики та Української асоціації Римського клубу

Поділитися:

18 грудня в НІСД відбулось спільне засідання Експертної ради НІСД з питань зовнішньоекономічної політики та Української асоціації Римського клубу. Темою засідання було обговорення ризиків зовнішньоекономічного характеру для України, які прогнозувалися на 2019 рік, а також прогноз вказаних ризиків на 2020 рік.

На початку засідання завідувач відділу зовнішньоекономічної політики Олександр Шаров проінформував присутніх про те, що з кінця 2018 р. відділ зовнішньоекономічної політики НІСД на постійній основі здійснює моніторинг відповідних ризиків та інформує суспільство про них, у тому числі й у ЗМІ.

Заступник директора НІСД Ярослав Жаліло, члени Експертної ради НІСД, президент Української асоціації Римського клубу Віктор Галасюк та член Української асоціації Римського клубу Віталій Мельничук у своїх виступах визначили основні ризики для України на 2020 рік, а також запропонували підходи до їх оцінювання.

Результати засідання будуть використані при підготовці аналітичних матеріалів відділу зовнішньоекономічної політики НІСД.