За спільної організації НІСД та ОНЕУ відбувся круглий стіл «Стратегії для Півдня України: вектори розвитку»

Поділитися:

7 жовтня в Одесі відбувся круглий стіл «Стратегії для Півдня України: рушії зростання та вектори розвитку», організаторами якого виступили Одеський національний економічний університет (ОНЕУ) та відділ досліджень Придунайсько-Чорноморського регіону в місті Одесі НІСД.

У круглому столі взяли участь: ректор ОНЕУ, чл.-кор. НАНУ Михайло Зверяков, заступник директора НІСД д.е.н. Ярослав Жаліло, завідувач відділу досліджень Придунайсько-Чорноморського регіону НІСД Артем Филипенко, головний консультант відділу Олександра Калашникова, провідний спеціаліст відділу Дмитро Колцун, завідувач відділу досліджень Таврійського регіону і Криму НІСД Олександр Максименко та головний консультант відділу Тетяна Алексенко, фахівці ОНЕУ, Інституту проблем ринку та еколого-економічних досліджень НАНУ, експерти інших наукових та аналітичних установ Одещини, представники органів місцевого самоврядування, підприємці-практики.

Учасники круглого столу обговорили сучасні виклики та загрози для економіки регіону Півдня України, зокрема, звернули увагу на те, як вплинула на них російська агресія, обговорили проблеми децентралізації в регіоні, розвитку провідних галузей, які визначають розвиток регіону — морегосподарського комплексу, туризму, сільського господарства. Було висловлено бачення економічного майбутнього регіону: рушіїв економічного зростання, перспективних інвестиційних проєктів, новітніх організаційно-економічних механізмів, реалізації потенціалу громад, розвитку міжнародної співпраці, зокрема, в рамках Дунайського макрорегіону.

Тези виступу на круглому столі заступника директора НІСД Ярослава Жаліла

Пропозиції, висловлені в ході круглого столу, будуть враховані при підготовці рекомендацій для Президента України та органів державної влади.
 

Докладніше у відео: