Засідання круглого столу на тему «Cпівробітництво України та Міжнародних фінансових організацій: проблеми та перспективи»

Поділитися:

26 лютого 2020 року в приміщенні Національного інституту стратегічних досліджень відбулось засідання круглого столу на тему «Співробітництво України та Міжнародних фінансових організацій: проблеми та перспективи», який був організований та проведений відділом нових викликів центру зовнішньополітичних досліджень НІСД. У засіданні круглого столу взяли участь представники міжнародних фінансових організацій, центральних органів виконавчої влади, експертної ради з питань зовнішньоекономічної політики НІСД, наукових установ, а також учасники проєктів, що реалізуються міжнародними фінансовими організаціями в Україні.

Відкриваючі засідання директор НІСД Олександр Литвиненко звернув увагу присутніх на складність та важливих питань, пов’язаних з тематикою круглого столу. Також він зазначив, що в НІСД було проведено дослідження, присвячене проблемам співробітництва України з міжнародними фінансовими організаціями. На завершення Олександр Литвиненко подякував учасникам та побажав плідної роботи.

З основною доповіддю виступила головна консультантка відділу нових викликів центру зовнішньополітичних досліджень НІСД Вікторія Колосова, нагадавши в ній про необхідність забезпечення виконання Указу Президента України «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» від 09.11.2019 № 837/2019 стосовно збільшення у два рази вибірки кредитних ресурсів у рамках інвестиційних проєктів міжнародних фінансових організацій протягом 2020 року.

Після доповіді модератор засідання, заступник директора НІСД Олександр Ворона, визначив регламент засідання та надав слово представнику Світового банку в Україні Клавдії Максименко, яка окреслила питання співробітництва Світового банку та України на сучасному етапі та наявні проблеми. Більш детальну інформацію надав її колега Дмитро Донець.

Також виступили заступник директора Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Марк Магалецький, співробітник представництва НЕФКО в Україні Олексій Капустинський та співробітник Представництва Німецького державного банку розвитку в Україні Віталій Шмерига.

Згодом виступили члени експертної ради НІСД з питань зовнішньоекономічної політики Тамара Соляник, Леонід Кістерський та Борис Соболєв.

Після виступів відбулась жвава дискусія щодо проєктів, які реалізуються за допомогою коштів міжнародних фінансових організацій.

За результатами засідання буде підготовлено аналітичний матеріал для направлення до центральних органів виконавчої влади в Україні.