Засідання круглого столу на тему «Ситуаційний аналіз: Близький Схід та Україна – стратегії розвитку економічної взаємодії»

Поділитися:

28 листопада 2019 року в НІСД відбулось засідання круглого столу на тему «Ситуаційний аналіз: Близький Схід та Україна – стратегії розвитку економічної взаємодії», який був організований та проведений відділом зовнішньоекономічної політики Інституту. У засіданні круглого столу взяли участь представники дипломатичного корпусу України та центральних органів виконавчої влади, наукових та експертних кіл, а також підприємств, що працюють на ринку країн Близького Сходу.

Під час засідання завідувач відділу зовнішньоекономічної політики Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Шаров зазначив, що НІСД приділяє значну увагу дослідженням відносин України з країнами Близького Сходу та Північної Африки та готує аналітичні матеріали з цієї тематики.

З основними доповідями виступили головний консультант відділу зовнішньоекономічної політики Національного інституту стратегічних досліджень Анатолій Бобровицький та директор ТОВ "ГРУПА СТЕНЛІ" Ігор Гресьа також директор Інституту сходознавства ім.. А.М. Кримського НАН України Олександр Богомолов.

Після заслуховування основних доповідей учасники круглого столу обговорили різноманітні аспекти співробітництва України з країнами Близького Сходу, звернувши увагу на необхідні кроки для його покращення. Насамперед наголошувалося на потребі створення інфраструктури експорту до країн близькосхідного регіону, включно з повномасштабним залученням Експортно-кредитного агентства України.