Засідання Вченої ради НІСД

Поділитися:

30 листопада 2016 р. відбулося засідання Вченої ради Національного інституту стратегічних досліджень.1

Директор Інституту В. П. Горбулін привітав колег із завершенням кількамісячної роботи над підготовкою колективної монографії про світову гібридну війну. За його словами, останні події підтверджують правильність обраного напряму досліджень і його важливість не тільки для розуміння подій усередині України, а й за її кордонами. Директора Інституту підтримав С. І. Пирожков, член Вченої ради і  перший керівник НІСД, сказавши, що розгляд проблематики гібридної війни дуже своєчасний і важливий саме у світовому контексті.

 

Обговоривши інформацію директора НІСД, його першого заступника О. С. Власюка та ученого секретаря Інституту О. М. Ляшенко щодо змісту та основних положень колективної монографії «Світова гібридна війна…», Вчена рада рекомендувала її рукопис до друку.

 

Також було розглянуто і рекомендовано до друку рукопис монографії докторанта Інституту В.В Засадко.

 

Учасники засідання схвалили Календарний план науково-дослідних робіт Інституту на 2017 рік та взяли до відома вимоги до звітів про виконання НДР за 2016 рік.

 

Розглядаючи питання підготовки кадрів, Вчена рада затвердила Правила прийому до докторантури та аспірантури Інституту в 2017 р., уточнила теми кандидатських дисертацій, ухвалила рішення про переривання навчання в аспірантурі Інституту та про відрахування з аспірантури.

 

На пропозицію заступника директора Інституту В. М. Яблонського десятитомне видання Інституту історії України «Енциклопедія історії України» було рекомендовано висунути на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки 2016 р.

 

23